The Fun they had MCQ Class 9

The Fun they had MCQ with Answers Class 9

Q1. Bhumi walked away with the ……… book beneath his arm:
(a) New
(b) Old
(c) Dusty
(d) Both (b) and (c)

Ans. Both (b) and (c)

Q2. What is the story about?
(a) Future world
(b) Past world
(c) Present World
(d) Future world where computers will play a major role

Ans. Future world where computers will play a major role

Q3. What is Virtual Reality?
(a) Heavenly world
(b) Imaginary world
(c) Reality created by computer software
(d) None

Ans. Reality created by computer software

Q4. On which date did Margie make an entry in her diary about schools?
(a) 17 Jan 2157
(b) 17 May 2155
(c) 17 May 2157
(d) 17 Jan 2155

Ans. 17 May 2157

Q5. Where did Tommy find the book?
(a) In the storeroom
(b) In the school
(c) In the attic
(d) In a library

Ans. In the attic

Q6. What is a Virtual Classroom?
(a) Class outside the classroom
(b) Class in the School
(c) Class in the field
(d) Where learning is done through computer software and the internet

Ans. Where learning is done through computer software and the internet

Q7. What is a Debate?
(a) a contest to show ability in the argument between two people

(b) contest to fight
(c) contest to prove better
(d) none

Ans. a contest to show ability in the argument between two people

Q8. How does Margie feel about the school?
(a) She hates it
(b) She loves it
(c) She doesn’t mind
(d) None of the above

Ans. She hates it

Q9. Who is the main character of the story?
(a) Parents
(b) Teachers
(c) Margie
(d) Tommy

Ans. Margie

Q10. How old is Margie?
(a) 20 years old
(b) 11 years old
(c) 14 years old
(d) 13 years old

Ans. 11 years old

Q11. Which year has the story been set in?
(a) 1857
(b) 1957
(c) 2157
(d) 2257

Ans. 2157

Q12. The Author of this lesson is?
(a) Evelyn
(b) Isaac Asimov
(c) Milton
(d) None

Ans. Isaac Asimov

Q13. How many subjects are mentioned in this chapter:
(a) 3
(b) 6
(c) 7
(d) 2

Ans. 3

Q14. Margie had to write out her Homework in:
(a) English
(b) Hindi
(c) Punch Code
(d) C++

Ans. Punch Code

Q15. Who are Margie and Tommy?
(a) Cousins
(b) Brother sister
(c) School Friends
(d) Neighbors

Ans. Neighbors

Q16. How old is Tommy?
(a) 9 years old
(b) 13 years old
(c) 11 years old
(d) 17 years old

Ans. 13 years old

Q17. Why did Margie hate school now more than ever:

  1. Because of her Father
  2. Because of her Father
  3. Because of worst scores in Geography
  4. Because of her Teacher

Ans. Because of worst scores in Geography

Q18. According to Tommy, the real book was: 

  1. Good
  2. Wrong
  3. Waste
  4. Fiction

Ans. Waste

Q19. Who was teaching the students in the modern era?

  1.  a human teacher
  2.  no one
  3.  computer
  4.  a mechanical robot teacher

Ans. a mechanical robot teacher

Q20. What is a telebook?

  1. an e-book
  2. a hard book
  3. a drama book
  4. none of the above

Ans. an e-book

Q21. Did Margie have fixed hours of study?

  1. Yes
  2. May be
  3. No
  4. i don’t know

Ans. No

Q22. Who found a real book?

(a) Tommy

(b) Margie

(c) Tommy’s teacher

(d) The mechanical teacher

Ans. Tommy

Q23. What did Margie write about in her diary?

(a) a real school

(b) a real teacher

(c) today Tommy found a real book

(d) Tommy’s grandfather

Ans. today Tommy found a real book

Q24. Who told Margie once about real books?

(a) her father

(b) Tommy

(c) the mechanical teacher

(d) her grandfather

Ans. her grandfather

Q25.  Why were the pages of the book yellow and crinkly?

(a) it was a very old book

(b) its colour was yellow

(c) they were looked new

(d) none of these

Ans. it was a very old book

Q26. How were the words in the book?

(a) moving

(b) steady

(c) getting unprinted

(d) none of these

Ans. moving

Q27. What was Margie scornful about?

(a) the school

(b) Tommy

(c) e-mail

(d) the printed book

Ans. the school

More

The Fun they had Questions and Answers

Leave a Reply

%d bloggers like this: