Modals MCQ Class 9

English Grammar Modals MCQ Class 9

Q1. You ………. have worked so hard last week. You look so tired now.

(a) will not

(b) must not

(c) ought not to

(d) can not

Ans: ought not to

Q2. You ………. help me!

(a) should

(b) have to

(c) has to

(d) must to

Ans: have to

Q3. If you had let me know earlier, I ……… have been able to come.

(a) shall

(b) will

(c) would

(d) could

Ans: would

Q4. I’m not really sure where the cat is, but I think she ………. in the kitchen.

(a) may be

(b) might be

(c) might be playing

(d) can play

Ans: might be playing

Q5. If had left early like everyone else did, I …………. sitting here now listening to all this rubbish.

(a) may not be

(b) may be

(c) wouldn’t be

(d) was

Ans: wouldn’t be

Q6. We ……… go for the picnic tomorrow.
(a) will
(b) can
(c) should
(d) shall

Ans: shall

Q7. He …….. reach by 4:30 am.
(a) will
(b) can
(c) shall
(d) should

Ans: will

Q8. ……… i go out today?
(a) can
(b) may
(c) will
(d) ought to

Ans: can

Q9. I ………… go out today.
(a) ought not to
(b) ought be
(c) ought can
(d) ought

Ans: ought not to

Q10. I …… to talk to him.
(a) should
(b) must
(c) need
(d) have to

Ans: need

Q11. I have to asked her but she ……… not come.
(a) can
(b) must
(c) may
(d) will

Ans: will

Modals Online MCQ Class 9

Leave a Reply

%d bloggers like this: